Επίσκεψη στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκος

Έχοντας πρόσφατα την τιμή να φιλοξενηθούμε και να επισκεφτούμε ένα από τα πιο ξεχωριστά και σύγχρονα οινοποιία δεν θα μπορούσαμε να είχαμε ζητήσει καλύτερη μεταχείριση .

Η ξενάγηση όμως δεν ξεκινάει από την παρουσίαση όσο σημαντική και αν είναι η ίδια . Η αφετηρία της εμπειρίας μας αυτής , ξεκινάει από την διαδρομή που μεσολαβεί για να καταλήξουμε στο κτήμα. Ο τόπος λοιπόν αυτός έχει μια εξαιρετική ηρεμία και ομορφιά συνδυάζοντας τη θάλασσα , μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες των Μεσογειων και το μαγευτικό αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας . Πλησιάζοντας τώρα πλέον στο οινοποιείο είχαμε μια πολύ ζέστη υποδοχή από τον ευγενικό και γεμάτο όρεξη για μεταλαμπάδευση των γνώσεων του κ. Στεφανος Γεωργας και την γεμάτη χαμόγελο και όρεξη για εποικοδομητική συζήτηση κα. Στέλλα Φωτεινια.

Παρά την αρκετά πρωινή μας επίσκεψη , η αντιμετώπιση που είχαμε θα έλεγε κανεις ότι ήταν « βασιλικής» καθώς όλες μας οι απορίες είχαν μια ζέστη και κατατοπιστική απάντηση . Όλα αυτά χωρίς να έχουμε ακόμα περάσει στο εσωτερικό του κτηρίου .

Κατόπιν αφού συλλέξουμε αρκετές πληροφορίες για τον τρόπο οινοποίησης αλλά και για τη σημασία τόσο της περιοχής όσο και της ιστορίας της, περάσαμε στο χώρο όπου αποθηκεύονταν τα βαρέλια και συγκλονίστηκαμε από την γραφικότητα και την ομορφιά του χώρου αυτού . Οι πληροφορίες που μαζέψαμε για την παλαίωση και την αποθήκευση των κρασιών σε συνδυασμό με τον πανέμορφο αρχιτεκτονικά χώρο , μας θύμισε τη μοναδικότητα της εμπειρίας αυτής ανυπομονωντας έτσι να περάσουμε στη γευσιγνωσία μιας και έπειτα από τις μοναδικές αυτές εικόνες να ικανοποιήσουμε και τον ουρανίσκο μας , πέρα από την οπτική ικανοποίηση που είχαμε .

Έτσι και έγινε λοιπόν , φεύγοντας από τα κελάρια ανεβήκαμε στον ημιόροφο όπου μεταφερθήκαμε στην ζώνη της γευσιγνωσίας . Εκεί ήταν και το σημείο που μας εξέπληξε περισσότερο γιατί παρά την μοντέρνα και πανέμορφη αρχιτεκτονική δομή του χώρου , αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η ανεπανάληπτη και μαγευτική θέα που μας πρόσφερε ο χώρος αυτός . Αφού κάτσαμε για λίγο να θαυμάσουμε την θέα , τοποθετηθήκαμε στα τραπέζια για να περάσουμε στην πολυπόθητη γευσιγνωσία . Εκείνη ήταν και η στιγμή που είχαμε την τιμή να έρθει να μας υποδεχτεί ο κ. Βασίλης παπαγιαννακος ο οποίος γεμάτος χαμόγελο μας ανέβασε ακόμα παραπάνω την εμπειρία που είχαμε δίνοντας εύστοχες και σωστές απαντήσεις σε κάθε ερώτηση που είχαμε να του κάνουμε. Έχοντας πλέον και τη δυνατότητα να δούμε την κάθε φιάλη μέσα από τα μάτια του ιδιου του παραγωγού απογειώθηκαν γευστικά στον ουρανίσκο μας . Αρχικά το Σαββατιανο με την ορυκτοτητα και την ξηρότητα του , ακολουθούμενο από τη πλούσια και γεμάτη γεύση Μαλαγουζιά . Αξιοσημείωτα επίσης η πλούσια Ρετσίνα και το Αγιωργητικο /Cabernet το οποίο μας συνεπήρε με τα γεμάτα χρώματα αρώματα του . Αξίζει να σημειωθεί επίσης η συνοδεία του κρασιού από ποικιλίες τυριών και αλλαντικών από ντόπιους παραγωγούς και τη ζέστη παρέα των κα. Στέλλα Φωτεινια , κ. Στέφανο Γεωργά και φυσικά του κ. Παπαγιαννακου . Δεν θα μπορούσε όμως μια τέτοια εμπειρία να κλείσει έτσι απλά αφού περάσαμε στο εκθετήριο και πωλητήριο του οινοποιείου όπου ο κ. Παπαγιανακος προσέφερε στον καθένα από εμάς μια φιάλη Σαββατιανο κάτι το οποίο ούτε από ευγένεια δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε καθώς ήταν ένα από τα κρασιά που μας ταξίδεψε και έθεσε μια γερή βάση .

Καταληκτικά , το οινοποιείο παπαγιαννακος είναι ένας μοναδικός και ξεχωριστός χώρος , με ζέστη ατμόσφαιρα , φανταστικά κρασιά , ενημερωμένους και γνώσεις οδηγούς που δεν θα μπορούσαν παρά να συνεισφέρουν σε μια πρωτόγνωρη , μαγική και ανεπανάληπτη εμπειρία για όσους είχαν την ευκαιρία να το επισκεφθούν . Ευχαριστούμε λοιπόν τον καθένα μας ξεχωριστά για την συνεισφορά που είχαμε στην εμπειρία μας αυτή και να σημειωθεί εδώ επίσης ότι τα κρασιά τα οποία γευτήκαμε και δεθήκαμε έχουν ήδη αρχίσει να προσφέρονται από μεριά μας , πρεσβεύοντες τις αρχές και τα ιδανικά όπου μας μεταλαμπαδευσατε.

Leave a comment