Τι και πού θα τρώμε φέτος στην Αθήνα;

Στο Εν Πλω στη Βουλιαγμένη ο δημιουργικός σεφ Σταμάτης Τσίλιας προτείνει ένα ολοκαίνουριο μενού, συνδυάζοντας την ελληνική κουζίνα με Nikkei επιρροές. «Δεν έχουμε κανόνες στην κουζίνα. Η Nikkei κουζίνα έχει λατινοαμερικανική κουλτούρα που ταιριάζει με τις ελληνικές γεύσεις», λέει ο Σταμάτης και εξηγεί: «Ο Έλληνας έχει εξοικειωθεί με τη σόγια και το γουασάμπι. Θέλω να δώσω ένταση στα καινούργια πιάτα. Να γίνουν γνωστά περισσότερα υλικά, τεχνικές και γεύσεις». Στα χέρια του Σταμάτη ο κλασικός αρακάς γίνεται τεμπούρα, το μοσχαρίσιο χτένι ψήνεται στα κάρβουνα και συνδυάζεται με παγωτό μουστάρδα και ζελέ από φρούτα του πάθους. Τα φρούτα συμμετέχουν στο φαγητό αλλά και στις σαλάτες, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη βινεγκρέτ. Περισσότερες γευστικές εμπειρίες τον ερχόμενο μήνα.

Πηγή Lifo

Leave a comment