Aliento by Chef Stamatis Tsilias @ Εν Πλω

Xθες επισκεφθήκαμε το all-day cafe bar restaurant «Εν Πλω» και εντυπωσιαστήκαμε από το νέο pop up restaurant «Aliento» by Chef Stamatis Tsilias στο οποίο γευτήκαμε υπέροχες γεύσεις Ιαπωνικής κουζίνας με επιρροές από Βολιβία και Περού! Πρώτα απ’ όλα να σας πούμε ότι η ατμόσφαιρα του Aliento είναι μαγευτική και σε συνδυασμό με τις γευστικές προτάσεις του chef, ταξιδεύεις σε μέρη μαγικά, μακριά από την Αθηναϊκή ριβιέρα.

Η τοποθεσία του εστιατορίου είναι ιδανική για το Aliento!

Απολαύσαμε όλο το μενού, με αποκορύφωση το signature dish του chef, Ceviche Λαυράκι, και είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε τον ίδιο και την ομάδα του στο βασίλειό του, την κουζίνα του Aliento!

Οι συστάσεις για τον κο Τσίλια είναι περιττές αφού είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους chef σε Ελλάδα & Εξωτερικό, με πολυετή εμπειρία στον χώρο του fine dining. Αυτό που σε εντυπωσιάζει κάθε φορά που τον συναντάς είναι η απλότητα με την οποία σε προσεγγίζει αλλά και το αστείρευτο πάθος του για τη μαγειρική και τις νέες τεχνικές τις οποίες εισάγει στα πιάτα του.

Μας κέρασε το ομώνυμο signature cocktail του Aliento και μας εξομολογήθηκε όλες τις λεπτομέρειες για το πώς προέκυψε το Aliento σαν concept & στήσιμο μέσα στο Εν Πλω!

«Σαν σεφ έχω αναλάβει το εστιατόριο «Εν Πλω» στην Βουλιαγμένη, το οποίο προάγει κυρίως την ελληνική κουζίνα, όπου συγχρόνως άνοιξα στον εξωτερικό του χώρο το Aliento. Πιο συγκεκριμένα, το εξωτερικό μπαρ εχει μετατραπεί σε ένα αυτόνομο εστιατόριο με δίκη του διακόσμηση και ξεχωριστό μοναδικό ύφος, το οποίο και έχω επιμεληθεί σε κάθε του λεπτομέρεια.

Aliento σημαίνει ανάσα στα Ισπανικά.

Έχω δημιουργήσει ενα μενου Ιαπωνικής κουζίνας με επιρροές απο Βολιβία, Ισπανία και Περού. Ο τόνος με tartare φράουλας και σάλτζα ponzu από ξυνόμαυρο Χρυσοχόου και το Ceviche Λαυράκι είναι κάποια από τα πιο δυνατά πιάτα στον κατάλογο. Ο επισκέπτης επίσης θα βρεί εκεί το γνωστό ιαπωνικό ποτό σάκε, αλλά και το signature cocktail “Aliento” με gin lime και πράσινο τσάι matcha (βλ. παραδοσιακό ιαπωνικό τσαι), με το οποίο μπορεί να συνοδεύσει το δείπνο του.»

Μετά από αρκετή ώρα συζήτησης, που ούτε που καταλάβαμε και πως πέρασε, κρατάμε αυτό που μας είπε από την αρχή της συζήτησής μας, ότι:

«Το όλο concept Aliento είναι δημιούργημα δικό μου. Από το decor, το μενού, τα σκεύη, μέχρι και τα ιαπωνικά ενδύματα του προσωπικού.»

Εμείς θα προσθέσουμε ότι είναι ένα στοίχημα που κέρδισε ο chef Σταμάτης Τσίλιας και δεν είναι τυχαίες οι μέχρι τώρα διθυραμβικές κριτικές τις όποίες έχει αποσπάσει. Εμείς θα είμαστε εκεί κάθε εβδομάδα σίγουρα (!!!), απολαμβάνοντας ένα γευστικό ταξίδι σε μέρη μακρινά που ακόμα (δυστυχώς) δεν έχουμε επισκεφθεί!

Μην χάσεις και εσυ την ευκαιρία να βιώσεις αυτή την καθολική εμπειρία γευστικής απόλαυσης!!!

Πηγή Gourmet Blog

Leave a comment